Social Icons

Laman Utama

Selasa, 22 Mei 2012

Sijil Waqaf dan Infaq

Assalamualaikum,


Alhamdulillah, SAHABAT INSANI MALAYSIA telah berjaya menerbitkan SIJIL WAQAF & INFAQ Pemilikan Tanah & Kompleks Pendidikan Sahabat Insani. Setiap sumbangan yang diberikan, kami akan memberikan salinan sijil waqaf ini untuk simpanan anda.


Hakikatnya, kami tidak menjanjikan apa-apa bentuk pulangan dan keuntungan material yang boleh anda perolehi dengan setiap saham yang anda laburkan. Namun, pulangan kepada sumbangan @ saham anda ini hanya boleh dituntut di akhirat, InsyaAllah... 


Semoga apa juga yang kita lakukan akan mendapat perkiraan terbaik di sisi Allah Taala, InsyaAllah...Sebagaimana Firman Allah dalam Surah As-Soff, ayat 10-12 yang bermaksud:

"Wahai orang-orang Yang beriman! mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan yang boleh menyelamatkan kamu dari azab seksa yang tidak terperi sakitnya? Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan RasulNya, serta kamu berjuang membela dan menegakkan ugama Allah dengan harta benda dan diri kamu; yang demikian itulah yang lebih baik bagi kamu, jika kamu hendak mengetahui (hakikat yang sebenarnya). (dengan itu) Allah akan mengampunkan dosa-dosa kamu, dan memasukkan kamu ke dalam taman-taman yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, serta ditempatkan kamu di tempat-tempat tinggal yang baik dalam syurga 'Adn ". itulah kemenangan yang besar."

0 ulasan: